Der findes ikke mange håndbøger derude når det kommer til hvordan man bedste leder en spejdergruppe, der er som regel tale om mund til mund beretninger, hvor erfaringer videregives på den gammeldagsmaner. Der findes også de mere moderne måder at gribe det an på, og det er der “Den gode gruppe” kommer ind i billedet.
Hvad kan bogen?
Bogen er for enten lederen eller bestyrelsesmedlemmet i en forening, den er også for ham eller hende, der vil blive en bedre gruppefører i spejderregi. Det er et stort ansvar man har som leder, og ude i naturne kan mange ting gå galt, hvis lederskabet fejler.
Bogen er delt op i to, hvor den første består af 21 kapitler, som hver især hjælper med et indblik i specifikke emner inden for gruppeledelse. Bogen tager afsæt i og er bygget op omkring tidligere ledere og bestyrelsesmedlemmers erfaringer.
I første del af bogen kan du bl.a. få indlbik i hvordan man leder på den bedste måde, her med emner som bl.a. konflikhåndtering og rekruttering. Der tages også hånd om økonomi, gruppeliv, aktiviteter samt den bedste måde at kommunikere på.
Er bogen nødvendig?
Nu er jeg ikke selv gammel spejder, men jeg kender en del der er, og jeg kan nemt forestille mig hvordan en bog som denne kan være en stor hjælp, især hvis man er gruppefører. Det er et virke hvor man håndterer børn i alle aldre ligesom det er også kan være tale om voksne/teenagere, hvis det er de ældre/mere vedlholdende spejdere. Dem har vi en del af herhjemme og fuld respekt for det.
Som menig spejder kan bogen også give mening, men det er ikke den første tanke som kommer ind i mit hoved. Den kan give indlbik i hvorfor en leder agerer som denne gør, men ellers er det ikke en bog jeg vil anbefale til den målgruppe. I det tilfælde er man bedre tjent med en bog der handler hvordan det bedste bål laves eller om hvilken gummistøvle der passer bedst.
Jeg vil gerne anbefale bogen og mener ligeledes at den bidrager med noget relevans, dog kun for en smal målgruppe, men bogen er en one of the kind, så det siger alt.