Laks af Jan Grünwald

Kategorier Fritid

Det er ikke hver dag, at vi anmelder en bog om laks. Men det er faktisk, hvad vi gør i dag. For Jan Grünwald har skrevet en smuk og god bog om laksefiskeri.

Vi er imponeret over, at det lykkes for ham at få sin kærlighed til laksefiskeri over på bog, og at det fungerer så godt.

Bogen er for alle, som godt kan lide at fiske, for de vil helt sikkert få en masse ud af den. Faktisk er denne bog tre bøger, som er lagt sammen til en. ‘Laks!’, ‘Kunsten at fiske laks’ samt ‘Farlige laksefluer’ er alle sammen blevet til denne smukke bog.

 

Flotte billeder

For at den slags bøger skal fungere, så kræver det, at den indeholder flotte billeder. Det er netop, hvad denne bog gør.

Han har udnyttet hele bogen størrelse, da flere af billederne fylder to sider, og det gør, at man virkelig kan nyde de flotte laksebilleder.

Udover billeder er den også krydret med flotte illustrationer, og det er en af grundene til, at bogen er et mesterværk inden for sin genre.

 

Det lærer du i bogen

Hvis du aldrig har fikset, vil du sikkert tænke, at hvor meget kan man lige skrive om laks. Men der er ufattelig meget indhold, som du kan skrive om det. Der er bestemte teknikker, som du kan bruge til at fange laks.

Herudover skal du vælge den rigtige flue at bruge, når du skal fange dem, og så er der beskrevet de mange forskellige fiskesituationer, som du kan stå i. Her gennemgår han også selve teorierne bag, hvad du gør i de forskellige fiskesituationer. Det er ikke hver dag, at du ser nogen med sådan et fokus og dedikation til laks.

Han gennemgår også historien bag laksefiskeri, som har haft nogle hårdt år pga. overfiskning.

 

Hvis du fanger en for lille laks, kan du se i denne video, hvordan du slipper den tilbage i havet.

 

Han skriver fantastisk

Bogen er ikke kun til dem, som elsker laks. Alle, der elsker fiskeri, bør læse bogen. Jan Grünwald skriver så godt, at selv hvis du aldrig har fisket, så ville du finde det interessant.

Du forstår hans passion bag fiskning, og det gør, at man selv har lyst til at kaste sig ud i det. Hvis du ikke har de store erfaringer med fiskebøger, så er denne et godt sted at starte, da den fylder mere end 400 sider, og den er fyldt med flotte billeder og god tekst.

Når du har læst den, vil du helt sikkert skulle på laskefiskeritur, og du kan tage nogle af de steder hen, som han beskriver i bogen.

Der er ikke en bedre bog, du kan vælge, hvis du vil læse om laksefiskeri. Der er noget fantastisk ved at sidde med en bog, frem for kun at se videoer på Youtube, hvor de fortæller om laks. Denne bog giver dig nemlig en grundlæggende viden, som du kommer til at kunne benytte fremover.

Så hvis du elsker fisk, eller kender en, som gør det, så skal du købe denne bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *