Styr på regnskabet?

Kategorier Fritid

I dag skal det handle om noget andet end hvad jeg plejer at skrive om. Jeg render nemlig med tanken om at lave en lille enkeltmandsvirksomhed ved siden af mit arbejde på gymnasiet. Men det er ikke altid helt let at komme i gang. Det kræver mange overvejelser og forberedelser, men jeg er altid frisk på at udfordre mig selv!

De første skridt

Inden du skal i gang som ejer af en virksomhed handler det meget om at have styr på det grundlæggende og det er noget jeg selv går meget op i. Min virksomhed skal ikke være stor, det bliver med stor sandsynlighed en hobbyvirksomhed, som føres ved siden af mit fuldtidsjob, hvilket også er helt fint. Der er ingen krav om omsætning og store armbevægelser fra myndighedernes side af.

Først skal der oprettes et CVR og der sker via virk.dk, hvorefter du skal følge proceduren derinde. I mit tilfælde vil jeg vælge et enkeltmandsselskab, da det ikke er det vilde jeg skal i gang med fra start af.

Når du har styr på det, så er det tid til at få lavet en digital postkasse til virksomheden og det er lige til, du kan endda bruge dit eget nemID til hele processen! Super enkelt og smart. Men husk at læse alt der står grundigt, det er let at falde igennem.

Undervejs

Når din virksomhed er oprettet så er noget af det vigtigste regnskab. Det er en discilpin du skal mestre. Den gør rigtig mange ting meget lettere, her især når det kommer til at svare eventuel moms og levere et regnskab. Uden det, så kan SKAT ikke opretteholde deres grundlag til at din virksomhed skal fortsætte. Der laves desværre en del økonomisk svindel med virksomheder, også her i Danmark.

Udover at holde styr på regnskabet er det vigtigt du finder ud af hvad du vil med din nystartede virksomhed. Personligt så vil jeg gerne have mulighed for at kunne skrive andre steder end her, og derved få mit arbejde lidt ud over stepperne. Det kræver et CVR nummer hvis det skal være sjovt, og det gør også lønudbetaling noget nemmere. Det er dog ikke alle med et fuldstidsjob, som har muligheden.

Min arbejdsgiver var meget large og gav mig lov til det, uden det ville få konsekvenser. Så husk at være åben overfor din arbejdsgiver og ikke hold noget skjult, det kan ikke betale sig. Ellers er der bare at ønske dig held og lykke og ønske mig selv held og lykke også, da jeg endnu mangler at tage det første skridt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *